Post Perbaru

Nyawa di ambil ketika BERSUJUD

Assalamualaikum wbt


Alangkah gembiranya kita sekiranya kita berpeluang di jemput Allah dalam keadaan yang sangat bersedia..Lihatlah lelaki ini .... tentu ada yang istimewa yang dilakukan oleh dia sehinggakan dapat menghembuskan nafas terakhir dalam RUMAH ALLAH... masyaALLAH.. ikutilah ceritanya
Dikisahkan...
Malaikat Maut telah memberi salam kepada seorang mukmin dan orang mukmin tersebut pun menjawab salamnya.Malaikat Maut berkata : “Sebenarnya aku ada hajat hendak disampaikan, tetapi aku akan beritahumu dekat telingamu”Orang mukmin tersebut berkata : “Silakan, sebutkan hajatmu itu”Malaikat Maut berkata : “Sebenarnya aku adalah malaikat maut”

Orang mukmin tersebut berkata : “Selamat datang, sudah sekelian lama baru kamu datang kepadaku. Demi Allah ! tidak ada di bumi ini tempat jauh yang hendak aku pergi, melainkan aku hendak berjumpa kamu”

Malaikat Maut berkata : “Kalau kamu ada hajat, sila tunaikan dulu”
Orang mukmin tersebut berkata : “Wahai malaikat maut ! Aku tidak mempunyai apa-apa hajat yang lebih besar selain cintaku kepada Allah dan aku hendak bertemu denganNya”.

Malaikat Maut berkata : “Pilihlah cara bagaimana engkau kehendaki aku mengambil nyawamu”
Orang mukmin tersebut berkata : “Sanggupkah engkau melaksanakan kehendakku ?”
Malaikat Maut berkata : “Ya, aku sanggup, katakan saja sebab memang aku diperintahkan begitu”

Orang mukmin tersebut berkata : “Wahai malaikat maut ! Tinggallah aku sebentar kerana aku hendak berwuduk dan solat, ambillah nyawaku ketika aku sujud”

Akhirnya malaikat maut mengambil nyawa orang mukmin tadi ketika beliau sedang sujud mengadap Allah SWT.

Semoga ALLAH permudahkan urusan KEMATIAN KELAK... sama2lah kita panjatkan doa

Wallahu'alam

Sekian Wasalam

Terima kasih kerana baca sampai habis dan jangan lupa komen tau~Like kalau suka

Tiada ulasan:

Sponsor