Post Perbaru

Cara Menunjukkan kasih sayang terhadap anak-anak

Assalamualaikum wbt

Hari ni saya terfikir nak cari tips bagaimana ibu bapa hendak menunjukkan kasih sayangnya pada anak2...Kalau korang bukan parents macam saya pun boleh baca ya~Ini sebagai persediaan mempersiapkan diri menjadi ibu bapa kesayangan anak-anak....


  1. Bersahabatlah dengan anak Anda
  2. Belajar mendengarkan
  3. Ekspresikan rasa kasih sayang melalui tulisan
  4. Bermain dan bersenang-senang bersama-sama
  5. Peluk dan ciuman hangat
  6. Membaca dan bernyanyi bersama
  7. Pujilah dan hargailah usaha positif anak Anda:
  8. Kejutan
  9. Melibatkan anak-anak dalam pengambilan keputusan
  10. Mintalah pendapatnya

Okey dah dapat idea? Mulakannya dari sekarang..Ingat anak2 adalah manusia biasa yang punya perasaan dan harus dihargai kehadiran mereka...Sayangilah mereka sewajarnya kerana mereka adalah syurga cinta anda...di dunia dan lebih lagi di akhirat sana..ayuh mulakan sekarang






Terima kasih kerana baca sampai habis dan jangan lupa komen tau~Like kalau suka

1 ulasan:

mama aini berkata...

mama setuju pendapat nurul..memang sesuai dgn jawatan nurul skrg !!..he2x..

Sponsor