Post Perbaru

Ceq Kelabu kena Langgar

Assalamualaikum wbt.

Tadi masa tengah mesyuarat kat sekolah tiba2 ucuk call sambil teresak2 bgtau Ceq Kelabu Kena langgar .Kata ucuk (aka adik) ayah tak sengaja melanggar CK masa nak parking kereta... Saya yang tengah mendengarpun meleleh air mata.....



Sejak kelmarin CK dah tunjuk perubahan yang pelik....... dia terlalu manja... siap gigit2 ketiak, golek2  dekat saya dan adik...Ingat dia saja buat peel nak ambik perhatian tuannya ..... Malam pulak dia tak mau langsung berpisah dengan saya... saya kemana pun dia akan ikut belakang................terdetik dalam hati ni ~pelik~....lepas tu pagi2 tadi dia tk bagi saya gi keja.... asik ikut saya sana sini........saya dah agak kalau kucing manja sangat itu petanda dia nak meninggalkan tuannya.....

Saya cuba kontrol air mata takut kawan2 tau..... Dulu saya penah buat kecoh di sekolah bila awal2 pagi saya pegi keja dengan mata yang merah macam biji saga.......... sampaikan tak ada sapa berani tegur........... diorang ingat putus cinta.................. lepas tau ada yang senyum2 kambing... sah depa kata saya ni terlebih ~emo~

Itulah saya....... di rumah ni ada 20 ekor lebih kucing, saya bahasakan diri sbg "mak"........saya sangat sayangkan kucing....... sampaikan dalam keta saya spare makanan kucing .... nampak ja kucing merayau saya akan tinggalkan makanan kat situ......... kalau nak panggil saya mak kucing pun saya x kisah


Inilah memori 11.11.11 saya..Sekian wasalam  :(


Terima kasih kerana baca sampai habis dan jangan lupa komen tau~Like kalau suka

2 ulasan:

SeputihSalju berkata...

slm perkenalan... sedihnya baca entry ni.. teringt plak kisah lalu.. kucing sy pun prnah kena langgar jugk... :-(

Nizam Ijam berkata...

banyaknyer kucing..

Sponsor